Medina

Essay by peterjacksonCollege, UndergraduateB+, November 2014

download word file, 2 pages 0.0

Downloaded 3 times
Keywords

Billedtekst: Medina

Halvt chilensk, halvt hitdronning

Publiceret: 01.09.2009 06:00

Casper Hindse

En af de mest storhittende stjerner på den danske pophimmel er den halvt chilenske og halvt danske Medina. Hun har solgt platin med sin hitsingle »Kun for mig«, som har ligget nr. 1 på download charten i 25 uger i træk, og det er rekord for en dansk kunstner. Nu er hun klar med sit første album, »Velkommen til Medina«. Sangerinden elsker mad, rosévin og champagne. Hun lever allermest, når hun står på scenen og trykker den af foran et skrigende publikum. Ja, Medina kunne lyde som den klassiske popdulle, hvor det hele bliver serveret for hendes fødder. Men det er hun bestemt ikke. I branchen er Medina kendt som en arbejdshest. Hun arbejder syv dage om ugen og har gerne møder kl. 11 om aftnen, hvis det ikke kan passes ind andre steder. Den 26-årige sangerinde har da næsten også for travlt til at udgive på dansk.

Hun er allerede, her inden releasen på hendes første album, gået i gang med at lave en international musikvideo til »Kun for mig«, som har fået den engelske titel »You and I«. Hendes iver og flid har ført til, at flere etablerede navne i branchen - bl.a. Burhan G og L.O.C. - har indspillet forskellige versioner af »Kun for mig« sammen med hende. Ligesom hittet er et af de meste spillede på klubscenen, hvor dj-navne som Rune RK og Jean Von Baden mikser det.

Medina er født Andrea Fuentealba Valbak, men oplevede først succes i sit liv, da hendes producer fik slæbt hende til numerolog for nogle år siden. Efter tre timer med intensivt fokus på sit liv havde Medina skrottet Andrea, også selvom hun siden har givet udtryk for, at hun ikke er sikker...