BURMA - En Muntlig Presentasjon

Essay by kjerstikoHigh School, 10th gradeA-, March 2010

download word file, 16 pages 4.0

Downloaded 11 times

BURMA 1.1. GENERELT OM BURMA Burma ligger til Sørøst-Asia og grenser til Bangladesh, Kina, India, Laos og Thailand. Med sine 48 137 741 innbyggere er landet det 26. mest befolkede i verden. Burma er nesten dobbelt så stort som Norge, det dekker 676,578 km2. Dette gjør Burma til det 40. største landet i verden.

Hovedstaden i Burma ble endret fra Rangoon (Yangoon) 7. november 2005 til Pyinmana. Den nye hovedstaden fikk navnet Naypyidaw. Naypyidaw betyr «kongelig palass» eller «kongelig by», men kan også oversettes som «sted for konger» eller «sete for konger» Det høyeste punktet i Burma og i hele Sørøst Asia er Hkakabo Razi, 5881 meter over havet. Det ligger helt nord i landet, og grenser til Tibet. Hkakabo Razi ligger i fjellkjeden Himalaya.

1.2. BYER I BURMA Mandalay Mandalay er et buddhistisk sentrum med universitet(1925). Ved foten av Mandalayhøyden står De 730 pagoders tempel, og Arankanpagoden sørvest for byen er en viktig buddhistisk helligdom.

Universitet grunnlagt 1925.

Den andre største byen i Burma etter Rangoon Mawlamyine Tredje største byen i Burma. Det er byen hvor Rudyard Kipling skal ha skrevet hans kjente dikt "the road to Mandalay" Rangoon (Yangoon) Rangoon er kjent som den tidligere hovedstaden i Burma, og det er den største byen i landet. Rangoon ble erklært som hovedstad i 1753. Det bor rundt 5 millioner mennesker i byen.

Nay Pyi Daw Våren 2006 flyttet militærjuntaen hovedstaden fra Yangon. En ny hovedstad kalt Naypyidaw (kongenes sete) er under oppføring fra grunnen av på en slette i innlandet. Det antas av en rekke kilder at byen blir bygget ved hjelp av tvangsarbeid. Det er strengt regulert hvem som får komme inn i den nye hovedstaden. Blant spekulasjoner om årsakene til flyttingen nevnes frykt for angrep av fremmede makter, et mulig ønske om mindre tilgjengelighet for blant annet...