"The Hobbit" by J.R.R. Tolkien

Essay by EronneCollege, Undergraduate October 2004

download word file, 6 pages 5.0

Downloaded 20 times

A Algemene gegevens

1 Naam van schrijver: J.R.R. Tolkien

2 Titel van boek: The Hobbit

B Samenvatting met een correcte alineaverdeling

Bilbo woont vredig in zijn Hobbithol wanneer Gandalf de tovenaar hem komt

opzoeken. Deze haalt hem over mee op avontuur te gaan met de dwergen Thorin, Fili, Kili, Oin, Gloin, Nori, Ori, Dori, Balin ,Dwalin,Bifur, Bofur en Bombur. Zij willen hun schat en hun huis de 'Lonely Mountain' terug hebben. De draak Smaug heeft hun grootvader, die toen koning was, van Thorin verjaagd en zo de schat en de berg in bezit genomen.

In het begin vinden de dwergen Bilbo maar niks en denken ze dat ze niets aan hem zullen hebben. Dit blijkt echter allesbehalve waar te zijn. Ze worden op een gegeven moment gevangen genomen door goblins die in een berg wonen, waarna Bilbo de groep verliest. Hij ontmoet een raar wezentje genaamd Gollum, die een ring heeft om onzichtbaar te worden.

Later vindt Bilbo deze ring en zo komt hij ongedeerd uit de grotten van de goblins, waarna hij de rest weer terugvindt.

Hierna gaat hun reis weer verder. Ze worden telkens achtervolgd door goblins, maar kunnen net ontsnappen. Dan komen ze langs het huis van Beorn, een man die zich in een beer kan veranderen. Hij helpt ze verder op weg en dan neemt ook Gandalf afscheid.

Nu staan ze voor het moeilijkste deel van hun reis; ze moeten hun weg vervolgen door 'Mirkwood'. Hier bewijst Bilbo dat hij heel wat meer in zijn mars heeft dat hij zelf denkt. Hij redt de dwergen met behulp van zijn ring uit de klauwen van boselven en spinnen.

Nadat ze zijn aangekomen bij de berg, komen er steeds meer dwergen, maar ze worden afgeschrikt door de goblins die nu teruggekeerd zijn met wolven. Door een goede samenwerking...