NARRENS DRØM af Niels E.Nilsen

Essay by K. SchneiderCollege, UndergraduateA-, January 1996

download word file, 4 pages 4.0

Downloaded 27 times
Keywords , , , ,

eksamens stil fra HTX -

Opgave 1.        ÂÂ

NARRENS DRØM

Narens drøm er et udsnit fra en roman ved samme navn, den er skrevet af Niels E.Nilsen og handler om den sidste medarbjder i et stort firma ved navn S/F Dansk Plastic. Den sidste medarbejder er hovedepersonen Andreas.

Man starter med at følge Andreas´ ankomst på hans arbejds plads hos S/F Dansk Plastic og allerede ved indgangen møder Andreas en af de mange robotter som kendetegner hans arbejds plads, det drejer sig om en dørmåtte som med hjælp fra direktør Pliins indtalte stemme beder ham om at blive stående medens den renser. Han går derefter ned af de lange gange hvor rækker af robotter står og sumer.

For enden af gangen møder Andreas, en nyopstat maskine som er blevet døbt BIG JIM. Han går ind på sit kontor hvor stemmningen mere passer Andreas, hans tanker begynder dernæst at centre sig om et tvangslån og den 'nyansatte' BIG JIM som han mener vil gøre en ende på hans nuværende eksistens, visioner om dommedagen inspireret af et jehovas vidne kommer frem foran hans indre biograf.

Direktør Pliin for dog revet Andreas væk fra sin fremtids vision, da han dukker op på en skærm bag ved ham. Pliin ønsker at se Andreas og da han lidt efter står bag direktørens skrivebord, begynder Pliin at fortælle om BIG JIM. De uanede muligheder der ligger gemt bag maskinens grå ståldøre begynder at fourolige Andreas der ikke mener at den kan erstatte hans nuværende arbejde med at besvare klager fra kunder.

Direktøren syntes at han undervuderer BIG JIM og tager ham derefter med ud i hallen hvor man har placeret det nye isenkram. Alt imens direktøren fortæller om BIG JIM og dens utrolige egenskaber forsøger Andreas at finde en ulempe ved maskinen, en af disse kunne,